HKU benoemt Ellen Lucker tot directeur Onderwijs, Onderzoek en Innovatie

Ellen Lucker is de nieuwe directeur Onderwijs, Onderzoek en Innovatie (OOI). Ellen heeft ruime ervaring binnen het hoger onderwijs, zowel als docent, opleidingsmanager en in leidinggevende posities.

Momenteel is zij Hoofd van de afdeling Onderwijs, Onderzoek en Communicatie bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Zij kiest bewust voor HKU als volgende stap in haar loopbaan: ‘HKU heeft een veelzijdig palet aan opleidingen en onderzoek en staat midden in de samenleving, waarbij de intrinsieke waarde van kunst altijd het uitgangspunt is. Ik zie dat HKU ook ruimte biedt aan gezamenlijke werkplaatsen en expertisecentra en op die manier de kruisbestuiving tussen verschillende disciplines stimuleert. Die verbinding tussen kunst en samenleving en tussen de disciplines onderling vind ik heel waardevol. Een prachtige hogeschool om voor te mogen werken!’, aldus Ellen.

Als directeur zal Ellen samen met het team OOI de ingezette ontwikkeling van de afdeling voortzetten, en daarmee bijdragen aan het stimuleren van innovatie en het versterken van de kwaliteit van onderzoek en onderwijs binnen HKU. Het College van Bestuur heet Ellen van harte welkom: ‘Met Ellen hebben we een ervaren en gedreven nieuwe directeur die haar sporen verdiend heeft in het kunstvakonderwijs. Onderwijs, Onderzoek en Innovatie is een belangrijk onderdeel van HKU om ons verder in te ontwikkelen en te profileren.’

Ze zal op 1 oktober aanstaande bij HKU starten.