Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs benoemt Elke Oegema tot rector van de fusieschool Elzendaalcollege-Metameer

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Elke Oegema benoemd tot rector van de fusieschool Elzendaalcollege-Metameer. Op dit moment is zij lid College van Bestuur van ROC Nijmegen. Elke start op 1 november 2023 in haar nieuwe functie. Zij volgt Berita Cornelissen op die sinds 1 augustus waarnemend rector is van de fusieschool.

Elke begon haar onderwijscarrière in 2001 als adviseur bij HAS KennisTransfer in Den Bosch. Vanaf 2002 was zij werkzaam bij Avans Hogeschool als, achtereenvolgens, adviseur, coördinator en adjunct-directeur. Vanaf 2007 was Elke Oegema adjunct- directeur van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, en vanaf 2011 directeur van de Fontys Bestuursacademie. Hierna vervulde ze 3,5 jaar de functie van rector op IVO Deurne. Op dit moment is zij lid van College van Bestuur van ROC Nijmegen met in haar portefeuille strategische huisvesting, onderwijsinnovatie, burgerschap en de samenwerking met vo-scholen en de positionering van het ROC in het Land van Cuijk.

Elke Oegema: “De fusieschool Elzendaalcollege-Metameer biedt kansen en uitdagingen om regionaal alle leerlingen in het Land van Cuijk en Maasduinen passend, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs te bieden. Als rector van deze fusieschool ben ik directer betrokken bij het onderwijs. De sector en de regio zijn mij bekend en passen mij. Ik kijk er naar uit mij in te zetten voor het onderwijs op deze school/scholen en de fusie verder vorm te geven.“

Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur: “We zijn verheugd dat Elke de uitdaging van de complexe herinrichting en regionale kansen als rector van de fusieschool Elzendaalcollege-Metameer aangaat. We hebben alle vertrouwen dat de fusieschool bij haar in goede handen is en dat zij de regionale samenwerking met het Merletcollege en externe partners intensiveert. Elke is ervaren en goed geëquipeerd met kennis van de regio en het onderwijs in de regio Land van Cuijk en Maasduinen.”