Adelbert College benoemt Joost Schoots tot rector-bestuurder

Joost Schoots is per 1 augustus 2022 benoemd tot rector-bestuurder bij het Adelbert College. Joost volgt rector-bestuurder a.i. Jeroen van de Zande op. Joost heeft een brede loopbaan in het onderwijs die begon in 2003. Hij was betrokken bij de opzet van een nieuwe middelbare school (Unic), werkte op een internationale schakelklas en is momenteel conrector/plv. rector op het Berlage Lyceum in Amsterdam.

Het bestuur van het Adelbert College ziet in Joost een onderwijsbestuurder die graag en open samenwerkt, kan verbinden en goed kan luisteren. Iemand die met daadkracht, ambitie, energie en een frisse blik sturing kan geven. Met deze ervaring en zijn persoonlijkheid kan Joost een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de school.

Joost Schoots: “In de gesprekken met de commissies tijdens de procedure heb ik het Adelbert College leren kennen als open, warm en betrokken. Ik heb mooie voorbeelden gehoord over kindgerichtheid, doorzettingsvermogen en trots. Op zo’n school kom ik graag werken.”