Aeres Groep benoemt Freek Rebel tot instellingsdirecteur Aeres Hogeschool

Per 1 september 2020 start Freek Rebel in deze uitdagende functie. Als instellingsdirecteur wordt Freek Rebel verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van Aeres Hogeschool als geheel en implementatie van de Aeres-strategie binnen de instelling. Het borgen van de kwaliteit van onderzoek en onderwijs binnen Aeres Hogeschool behoort eveneens tot zijn opdracht, evenals het verder uitbouwen van de profilering van de Hogeschool binnen de relevante vakgebieden.  Waar mogelijk zal hij met zijn team werken aan het creëren van synergie met andere instellingen, binnen en buiten Aeres.

Freek Rebel heeft veel bestuurlijke en managementervaring binnen en buiten het onderwijs. In de afgelopen zeven jaren was hij actief als directeur bedrijfsvoering en faculteitsbestuurder aan de Hogeschool, van Amsterdam (HvA). In het laatste jaar was hij tevens decaan van de faculteit Business en Economie, in welke rol hij zich nadrukkelijk richtte op het integreren van maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, digitalisering en ethiek in onderwijs en onderzoek.

Bastiaan Pellikaan, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aeres: We zijn bij dat we Freek Rebel als instellingsdirecteur van Aeres Hogeschool mogen verwelkomen. Aeres wil een belangrijke bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van hoog gekwalificeerd onderwijs en onderzoek binnen de groene sector. We hebben er alle vertrouwen in dat Freek Rebel als een verbinder intern én extern de positie van de Hogeschool hierbij verder kan versterken”.