ArtEZ University of the Arts benoemt Nicoline Loeper tot directeur AKI ArtEZ Academie voor Art & Design

Het College van Bestuur van ArtEZ University of the Arts is verheugd te kunnen melden dat per 1 september aanstaande Nicoline Loeper benoemd wordt als directeur van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede.

Op dit moment is Nicoline Loeper werkzaam als directeur van CSG Reggesteyn Nijverdal. Haar kennis en ervaring in het onderwijs, gecombineerd met haar achtergrond in de architectuur en in creative thinking, zijn eigenschappen waardoor het College van Bestuur ervan is overtuigd dat zij voor AKI ArtEZ een waardevolle aanwinst is. De combinatie van het bedenken van creatieve concepten en vervolgens leiding kunnen geven aan het concreet maken van plannen, is waar Nicoline energie van krijgt. Leidinggeven aan kunstonderwijs is haar niet vreemd; bij NHL Stenden gaf zij leiding aan de lerarenopleidingen kunsteducatie.

Nicoline kijkt uit om bij AKI ArtEZ aan de slag te gaan: “De AKI is een eigenwijze academie die goed bij me past. Daarnaast liggen in Enschede veel kansen om aan te sluiten bij de maatschappelijke context. Met onder andere Roombeek en de UT is het een levendige stad waar veel gebeurt. Er ligt daar een belofte, waar ik me graag voor wil inzetten om er meer glans aan te brengen. Juist ook in deze bijzondere tijd, waarin we de kunsten meer dan ooit nodig hebben.”

Maarten Bremer, lid College van Bestuur: “Het is fijn dat de AKI nu de volgende fase in kan gaan met Nicoline, om de (inter)nationale reputatie van deze academie voor Art & Design verder vorm te geven. Nicoline brengt veel relevante kennis en ervaring mee en wij kijken ernaar uit om met haar en het AKI-team de volgende stappen te zetten.”