ArtEZ University of the Arts benoemt Tamara Rumiantsev tot nieuwe directeur Onderzoek en Valorisatie

Het College van Bestuur van ArtEZ University of the Arts is verheugd te kunnen melden dat per 1 september aanstaande Tamara Rumiantsev benoemd wordt als directeur Onderzoek en Valorisatie. Het College van Bestuur meent in Tamara een directeur te hebben gevonden met veel ervaring in onderzoek, onderwijs en de kunsten.

Momenteel is zij werkzaam als hoofd Innovation in Education bij Codarts, Rotterdam. Daarvoor werkte zij in diverse rollen in het kunstvakonderwijs. Zo was zij opleidingshoofd, docent en onderzoeker bij het Lectoraat Transdisciplinary Education Innovation en maakte zij jarenlang deel uit van de directie van de faculteit muziek bij de HKU. Daarnaast promoveerde zij dit jaar ook nog eens op haar onderzoek naar collaboratieve werkvormen in het hoger muziekonderwijs, bij de Universiteit Leiden.

De combinatie onderzoek en valorisatie is Tamara op het lijf geschreven, behalve onderzoeker en leidinggevende, is ze zelf ook jaren lang zelfstandig ondernemer geweest. Zij ziet dan ook veel kansen op het vlak van valorisatie.