Borgesiusstichting benoemt Leonie van Breda tot Voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht van de Borgesiusstichting benoemt Leonie van Breda per 1 september 2024 als voorzitter College van Bestuur.

Leonie van Breda is opgeleid tot leraar basisonderwijs en heeft de afgelopen 24 jaar gewerkt in het primair onderwijs van leraar tot directeur. Vanaf 2018 is ze voorzitter College van Bestuur bij SPOZ in Zundert.

De Raad van Toezicht verwelkomt Leonie van Breda vol vertrouwen als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur bij de Borgesiusstichting. Leonie van Breda zal vanuit haar eerdere ervaring als bestuurder binnen het primair onderwijs een ruime bijdrage kunnen leveren aan de realisatie en doorontwikkeling van het Koersplan van Borgesius. In het bijzonder om de gedeelde ambities te realiseren waarin kwaliteit van onderwijs én ontwikkelingskansen creëren voor alle leerlingen van de Borgesiusstichting centraal staan.

Leonie is vanuit haar gedrevenheid en enthousiasme in staat om onderwijsprofessionals nog beter met elkaar en met de vraagstukken in onze primair onderwijscontext te verbinden. Met haar heldere en verbindende stijl van communiceren, zal ze goed aansluiten bij de missie en kernwaarden van de Borgesius Stichting. De Raad van Toezicht kijkt uit naar haar komst.