Breda University of Applied Sciences benoemt Erwin van Braam tot directeur Education Research & Information Management

Breda University of Applied Sciences heeft per 1 oktober 2022 Erwin van Braam benoemd tot directeur Education Research & Information Management. Hij volgt daarmee Wicher Meijer op, de huidige Directeur BUas Education Research & Information Management, die begin 2023 met pensioen gaat.

Erwin van Braam is sinds 2011 werkzaam bij Hogeschool Rotterdam. Begonnen als strategisch adviseur is hij daar achtereenvolgens adjunct-directeur Concernstrategie en, na reorganisatie van de ondersteunende diensten, directeur Concernstaf geweest. In de afgelopen jaren heeft hij als directeur Hoger Onderwijs Drechtsteden, een samenwerkingsverband van vier hogescholen (Hogeschool Rotterdam, Inholland, Christelijke Hogeschool Ede en Avans), ROC Da Vinci College, gemeentes en regionale partijen, nieuwe concepten voor hoger onderwijs ontwikkeld die passen bij de Dordtse regio.

Van 1998 tot 2011 was hij werkzaam bij de HBO-raad (nu Vereniging Hogescholen), onder meer als strategisch adviseur en hoofd Algemeen Beleid. Erwin heeft diverse nevenfuncties, zoals bestuurslid van de Stichting Student Pride Nederland en voorzitter van Lokaal, het centrum voor democratie in Rotterdam. Erwin is op dit moment ook secretaris van de tijdelijke commissie Positionering Hoger Beroepsonderwijs (commissie-Bormans), ingesteld door de Vereniging Hogescholen.

Erwin heeft onder meer Sociale Psychologie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en heeft een Master in Public Administration.

BUas CvB-voorzitter Jorrit Snijder zegt “De kennis en ervaring van Erwin in hoger onderwijs is zeer relevant voor BUas en gaat ons helpen onze strategie in onderwijs en onderzoek waar te maken. Het rijke netwerk van Erwin in het hoger onderwijs brengt BUas in een nog betere positie”.