Breda University of Applied Sciences benoemt Liesbet van Zoonen tot lid Raad van Toezicht

Liesbet van Zoonen is per januari 2022 toegetreden tot de Raad van Toezicht van Breda University of Applied Sciences (BUas).

Liesbet werkt voor de Erasmus Universiteit in Rotterdam als hoogleraar Sociale Wetenschappen en als decaan van de Graduate School Social Sciences and Humanities. Daarnaast is ze wetenschappelijk directeur van het LDE Centre for BOLD Cities (een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit).

Naast vele andere toezichthoudende en adviserende functies is zij kroonlid van de Raad voor Cultuur (Kroonlid Raad voor Cultuur), lid van de Raad van Advies van het Centraal Bureau voor de Statistiek en voorzitter van de Raad van Toezicht van Waag Society. Deze organisatie runt 12 onderzoekslabs en opereert op het snijvlak van kunst, technologie en digitale media.

BUas bestuursvoorzitter Jorrit Snijder: “Liesbet is een aanwinst voor onze Raad van Toezicht. Ze heeft ruime ervaring in het onderwijs, zowel in de hbo- als in het wetenschappelijk onderwijs. We kijken ernaar uit om met haar samen te werken”.

Liesbet zegt: “Ik ben verheugd om deel uit te maken van de BUas-gemeenschap met een fascinerend portfolio van onderwijs en onderzoek. Het zal een enorme vreugde zijn om bij te dragen aan de ambities van BUas voor de toekomst”.