De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten benoemt Katinka van Vuure tot adjunct-directeur Onderwijs & Onderzoek

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten benoemt Katinka van Vuure tot adjunct-directeur Onderwijs en Onderzoek van het Servicebureau met ingang van 1 september 2024.

Katinka heeft een grote staat van dienst binnen het onderwijs, waarvan de laatste jaren als hoofd Onderwijs en Onderzoek bij de Hogeschool van Amsterdam, Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Zij brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee naar haar nieuwe rol. In haar huidige functie behandelt zij onderwerpen als onderwijsontwikkeling, onderzoek, internationalisering, kwaliteitszorg, blended learning en diversiteit en inclusie.

Katinka is een gedreven professional die mensen weet te verbinden. Zij heeft sterke analytische vaardigheden en brede internationale ervaring. Ze staat bekend als een communicatief vaardige netwerker met een helikoptervisie op het onderwijslandschap en de bijbehorende stakeholders.

Als de nieuwe adjunct-directeur Onderwijs en Onderzoek zal Katinka een cruciale rol spelen in het realiseren van de strategische ambities van de AHK. Ze zal zich inzetten voor het bevorderen van (interdisciplinaire) samenwerking tussen en binnen academies, het Servicebureau en tussen de AHK en de bredere samenleving. Bovendien zal ze zich richten op het zichtbaar maken van de resultaten van onderwijs en onderzoek, en op het stimuleren van innovatie om zo het onderwijs en onderzoek verder te versterken.