Drs. Wieteke Beernink aangesteld als nieuwe rector H.N. Werkman College

Het College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groep Groningen is verheugd te kunnen berichten dat mevrouw drs. Wieteke Beernink met ingang van 1 september 2012 benoemd is tot rector van het H.N. Werkman College.

Drs. Wieteke Beernink is een ervaren manager en bestuurder met een passie voor maatschappelijke organisaties, zoals onderwijsinstellingen. Zij heeft nationaal en internationaal diverse managementfuncties uitgeoefend, naast functies op het gebied van advisering en coaching. Ook vervult zij momenteel diverse bestuurlijke functies binnen maatschappelijke en ideƫle organisaties.

Het College van Bestuur van O2G2 is van mening dat drs. Wieteke Beernink een goede bijdrage kan leveren aan het verder ontwikkelen van het H.N. Werkman College als openbare school voor VMBO, Havo en Atheneum. Het H.N. Werkman College heeft drie vestigingen in de stad Groningen: Werkman Centrum, Werkman Dalton en Werkman Kluiverboom.

De nieuwe rector zal zich in haar functie de komende jaren richten op verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en het verhogen van de leeropbrengsten van het H.N. Werkman College. Ook zal zij zich bezig gaan houden met het intensiveren van de samenwerking tussen de diverse vestigingen van het H.N. Werkman College.