Erfgoed Zeeland benoemt Monique van Doorn tot directeur-bestuurder

Per 1 maart 2022 aanstaande is Monique van Doorn de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. Monique is onder andere directeur geweest bij Casemanagement Groep en Zeeuwse Zorgschakels en brengt zo een breed scala aan ervaring en maatschappelijke betrokkenheid mee in de erfgoedorganisatie van Zeeland.

Ad Schenk, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Monique met haar expertise en affiniteit met erfgoed van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: “We zijn blij dat we met Monique een mensgerichte, inspirerende en verbindende directeur-bestuurder hebben gevonden, en zijn ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om leiding te geven aan het meerjarenprogramma en de transitie die daarvoor nodig is.”

Met meer dan zes jaar bestuurlijke ervaring in het maatschappelijke domein start Monique met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging. Ze verheugt zich er op om aan de slag te gaan binnen Erfgoed Zeeland, en haar expertise en ervaring in te zetten voor de organisatie. Monique over haar nieuwe functie: “Ik heb erg veel zin om, samen met de bevlogen en deskundige medewerkers, zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het mooie erfgoed van de provincie Zeeland.”

Monique volgt interim directeur-bestuurder Gitta Luiten op, die per 1 augustus 2021 het stokje overnam van Wim Scholten.