Fierder Onderwijs benoemt Jacoba Posthumus tot lid College van Bestuur

Vanaf 1 juni 2023 start Jacoba Posthumus als lid College van Bestuur bij Fierder Onderwijs. Begin februari is Wim-Jan Renkema benoemd als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Daarmee is het College van Bestuur van Fierder Onderwijs compleet.

Jacoba Posthumus is momenteel vestigingsdirecteur bij de ROC Friese Poort Leeuwarden/Dokkum, waar ze samen met een collega vestigingsdirecteur leiding geeft aan 24 onderwijsteams die onderwijs verzorgen voor zo’n 5200 studenten. Na de pedagogische academie, volgde zij een doctoraal onderwijskunde en later nog een master bedrijfskunde. Haar carrière begon als leerkracht in het basisonderwijs. Bij het Medisch Centrum Leeuwarden werkte Posthumus 22 jaar als opleider en in leidinggevende functies om vervolgens weer terug te keren naar het onderwijs. Ze was onder andere locatiedirecteur bij CSG Comenius in Leeuwarden en teamleider bij de Hanzehogeschool in Groningen.

Per Vroom, voorzitter van de Raad van Toezicht van Fierder Onderwijs: “Wij zijn ontzettend blij met de komst van Jacoba Posthumus vanwege haar brede onderwijskundige achtergrond en ruime ervaring. Met bevlogenheid en haar visie op onderwijs en leiderschap, vormt Jacoba Posthumus samen met Wim-Jan Renkema een uitstekend collegiaal bestuur.”