Fontys benoemt Thom Rutten tot directeur Fontys Paramedische Hogeschool

Het College van Bestuur van Fontys heeft Thom Rutten per 1 mei 2020 benoemd tot directeur van Fontys Paramedische Hogeschool (FPH). Thom was de voorbije maanden al waarnemend directeur van FPH. Hij volgt Tjeerd de Jong op die Fontys per 1 maart 2020 verliet en aan de slag is gegaan als bestuursvoorzitter van de Katholieke Scholenstichting Utrecht.

Thom is sinds 2014 aan FPH verbonden; eerst als adviseur en MT-lid, de laatste anderhalf jaar als adjunct-directeur. Daarvoor werkte hij in diverse (leidinggevende) functies bij het Kenniscentrum Sport (voorheen NISB), bij het ministerie van VWS en bij adviesbureau DHV. Thom Rutten studeerde Natuurwetenschappen en Bedrijf en Bestuur aan Universiteit Utrecht.

‘Juist in deze tijd is het een mooie uitdaging om leiding te geven aan een instituut als FPH’, aldus Thom. ‘We zien de snelle opkomst van (zorg)technologie, terwijl de steeds complexere zorg om samenwerking tussen professionals vraagt. Op die gebieden wil ik naar passende antwoorden zoeken in onderwijs en onderzoek. Mijn ambitie is om samen met mijn collega’s binnen en buiten FPH de betekenis van Fontys in de regio verder te versterken. Dat wil ik bereiken door onze aankomende professionals zoveel mogelijk op te leiden in en met de praktijk en door in ons onderzoek aan de slag te gaan met kennisvragen uit de regio.’