Gabriëlle Kuiper nieuwe voorzitter Faculteit Kunst en Economie – HKU

Gabriëlle Kuiper is per 1 november a.s. benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Faculteit Kunst en Economie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Uit een uitgebreide sollicitatieprocedure, waaraan ook een aantal sterke externe kandidaten deelnamen, kwam Gabriëlle als beste naar voren. De sollicitatieprocedure werd in gang gezet na het vertrek van de vorige faculteitsvoorzitter, Marjolijn Brussaard, naar de Nottingham Trent University.

Gabriëlle Kuiper is sinds 2002 verbonden aan de HKU. Allereerst werkte ze samen met lector Kunst en Economie Giep Hagoort in het onderzoek ‘Cultural Business Modelling’. Vervolgens zette zij het projectenbureau XChange van de Faculteit Kunst en Economie op. De afgelopen jaren was zij als hoofddocent Event Management verbonden aan de Bachelor of Art and Economics. Sinds juni vormt zij samen met Tjaard Horlings het interimbestuur van de Faculteit Kunst en Economie.

Naast haar werk voor de HKU heeft ze haar eigen bureau GaB voor zakelijk evenementen. Ze schreef twee boeken voor event-opleidingen: ‘Basisboek Eventmanagement, van concept tot realisatie’ (2008), dat inmiddels standaard wordt gebruikt op 16 opleidingen; en onlangs ‘De Imagineer, ontwerp beleving met betekenis’. Tevens treedt ze regelmatig op als gastspreker op conferenties en festivals.