Hogeschool Inholland benoemt Gonneke Willemsen tot hogeschooldirecteur domein Gezondheid, Sport en Welzijn/vestiging Haarlem

Gonneke Willemsen is de nieuwe directeur van het Domein Gezondheid, Sport & Welzijn (GSW) en de vestiging Haarlem van Hogeschool Inholland. Gonneke start per 1 januari 2023. “Met Gonneke halen we een ervaren onderwijsliefhebber in huis met veel kennis binnen het vakgebied van het Domein GSW,” aldus collegelid Marije Deutekom over de komst van Gonneke.

Gonneke heeft haar master behaald aan de Vrije Universiteit (VU) op het terrein van de fysiologische psychologie. Daarna is ze naar Engeland verhuisd om daar een PhD te doen. Na een jaar als postdoc gewerkt te hebben in Londen is ze teruggekeerd naar de VU. Daar is ze nu werkzaam bij de afdeling Biologische Psychologie en aangesteld als hoogleraar, waarbij ze onderwijs verzorgt en onderzoek verricht gericht op de invloed van genen en omgeving op gedrag en gezondheid. De afgelopen jaren heeft zij dat gecombineerd met bestuurlijke functies, eerst als opleidingsdirecteur voor de bachelor psychologie en nu als facultair bestuurslid, waarbij ze onderwijs in portefeuille heeft.

“Naast haar onderzoeksachtergrond is zij ook verantwoordelijk voor beleid en kwaliteit van de bachelors en masters binnen de faculteit waar ze werkzaam is bij de VU,” zegt Marije Deutekom. “In de gesprekken hebben we Gonneke leren kennen als gedreven, geïnteresseerd en met een heldere communicatiestijl. We zijn erg blij dat we haar straks bij onze hogeschool mogen verwelkomen en dat we een directeur krijgen met veel kennis van en ervaring met onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook overtuigd dat ze van waarde zal zijn voor de hogeschool, het domein en de locatie Haarlem.”

“Het bestuurlijk werk bevalt mij zo goed dat dit mede een reden is om nu de stap naar hogeschooldirecteur te maken. Ik kijk er naar uit met de teamleden de lijnen voor de toekomst van het Domein Gezondheid, Sport en Welzijn verder uit te zetten,” laat Gonneke enthousiast weten over haar aanstelling. “Het is daarbij een bonus om ook actief op instellingsniveau te kunnen werken aan de positionering van de hogeschool in Haarlem. Er zijn duidelijk al heel mooie initiatieven opgezet en ik zie er een mooie uitdaging in om met alle betrokkenen deze verder uit te werken, en daarbij ook vooral de aansluiting met de maatschappij te blijven zoeken.”