Hogeschool Leiden benoemt Vera van Waardenburg tot directeur faculteit Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie

Vera van Waardenburg start per 1 augustus 2024 als directeur bij de faculteit Sociaal Werk & Toegepaste Psychologie van Hogeschool Leiden.

Vera kent het hbo goed. Ze werkt nu tien jaar bij Inholland, domein Gezondheid, Sport en Welzijn, en heeft in de functie van manager Onderwijs en Onderzoek leidinggegeven aan verschillende clusters van opleidingen en lectoraten. Op dit moment is Vera verantwoordelijk voor het cluster Nursing waar zes lectoraten, de bacheloropleiding Verpleegkunde en de masteropleidingen Advanced Nursing Practice, Physician Assistant en Advanced Health Informatics Practice onder vallen.

Verder is Vera actief als lid in verschillende besturen, waaronder de Dorpsraad Wijk aan Zee (als voorzitter), het bestuurlijk overleg Arbeidsmarkt en Onderwijs Sigra, het landelijk overleg Opleidingen Verpleegkunde en het directieoverleg Medical Delta en Vitale Delta. Ook is Vera ruim vijftien jaar werkzaam geweest bij de organisatie Heliomare. Vera over haar benoeming: “Ik ben blij en vereerd met mijn benoeming als directeur faculteit SW&TP van Hogeschool Leiden. Ik verheug me enorm op de kennismaking en samenwerking en om met andere faculteiten aan de slag te gaan met de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.”

Het College van Bestuur van Hogeschool Leiden is enorm verheugd met de komst van Vera. Voorzitter van het College van Bestuur Angelien Sanderman zegt hierover: “Zij is dankzij haar kennis en ervaring een welkome aanwinst voor onze hogeschool. Wij zien dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.”