Hogeschool Rotterdam benoemt Arjette van Noort tot transitiedirecteur Hogeschool Rotterdam Business School

Het College van Bestuur heeft Arjette van Noort benoemd tot transitiedirecteur van Hogeschool Rotterdam Business School (HR Business School). Zij zal in deze functie starten vanaf 1 november 2020.

Arjette wordt benoemd na een zorgvuldige selectieprocedure die begeleid is door het bureau Wesselo & Partners. Bij de procedure waren naast CvB-lid Zakia Guernina, twee leden van de IMR HRBS, twee onderwijsmanagers, een instituutsdirecteur en een dienstendirecteur betrokken. De functie van transitiedirecteur wordt momenteel waargenomen door interim-directeur Dirkjan Stevens.

Arjette heeft uitgebreide ervaring als verandermanager in zowel het particulier als het bekostigd hoger onderwijs. Na jaren onderwijsprogramma’s ontwikkeld te hebben, heeft zij zich toegelegd op het begeleiden en adviseren van onderwijsinstellingen met betrekking tot opleidingsaccreditaties. Van daaruit maakte zij de overstap naar interim management: bij verschillende bekostigde hogescholen heeft zij verandertrajecten begeleid. Haar laatste positie was bij LOI waar ze zowel manager Hoger Onderwijs was, als manager van de afdeling Kwaliteit & Compliance.

Als leidinggevende karakteriseert Arjette zichzelf als iemand die resultaatgericht handelen combineert met mens- en ontwikkelingsgerichtheid. Ze zoekt altijd naar mogelijkheden en kansen om zaken voor elkaar te krijgen en doet dat het liefst in cultuur waarin er wordt geleerd én plezier kan worden gemaakt. Ze zoekt naar gemeenschappelijkheden en probeert daarbij de verschillen optimaal te benutten. Ze werkt vanuit vertrouwen en staat voor helderheid en transparantie.