Hubert Roza benoemd bij Almeerse Scholen Groep

Met ingang van 1 augustus 2013 start Hubert Roza (45) als rector van het Arte College.
Ingrid Verheggen, voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van de heer Roza. “We zochten een rector met ruime onderwijservaring die goed past bij het kunst- en cultuurprofiel van het Arte College. Het vernieuwende onderwijsconcept met leerpleinen en leerdomeinen vraagt om visionair leiderschap. Wij zijn ervan overtuigd die match in Hubert Roza te hebben gevonden”, aldus Ingrid Verheggen.

Roza werkte de afgelopen vier jaar als opleidingsmanager journalistiek bij de Hogeschool Utrecht waar hij leiding gaf aan de opleiding journalistiek met 1.200 studenten. Verder beschikt Roza over ruim vijftien jaar ervaring als docent in het hbo en is hij tevens gedurende acht jaar hoofd geweest van de dramaschrijfopleiding (Faculteit Theater) van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Roza zal als rector de verdere ontwikkeling van het Arte College vormgeven en zorgen voor een stabiele schoolorganisatie. De focus voor de komende jaren ligt op een goed evenwicht tussen ambities, onderwijsdoelen, externe profilering en prestaties.