Dunamare onderwijs benoemt Machiel Doeleman tot rector Ichthus Lyceum

Het Ichthus Lyceum in Driehuis heet Machiel Doeleman welkom als nieuwe rector per 1 augustus 2023. Machiel komt van Dunamare-school het Haarlemmermeer Lyceum Dalton, waar hij sinds 2016 teamleider is. Zijn ervaring en expertise passen uitstekend in het profiel dat de benoemingsadviescommissie had opgesteld.

Ook bestuurders Henk Post en April van Loenen zijn verheugd over de benoeming van Machiel. Zijn credo: “Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt.” (J. Cruijff) is een leidraad geweest in zijn eigen ontwikkeling en die van zijn team. Het sluit ook mooi aan op de basisfilosofie van Dunamare om de eigen talenten in de organisatie te laten groeien en bloeien.

Op het Ichthus Lyceum gaat Machiel samen met het team verder met het ontwikkelen van het onderwijs dat de school zo bijzonder maakt. Machiel: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team, de leerlingen en de ouders verder te bouwen op de route die is ingeslagen en ik heb enorm veel zin om op 1 augustus te starten.”

Na het vertrek van de vorige rector van het Ichthus Lyceum Alexander Volmer, heeft Sandra van Rijnbach als interim-rector de honneurs waargenomen. Hierdoor kreeg de school de tijd en ruimte om rustig een goede opvolging te vinden. Het bestuur dankt Sandra voor haar grote inzet en betrokkenheid en wenst Machiel veel succes en plezier op zijn nieuwe school.