Kees Meijer nieuwe Algemeen Directeur, Gemeentesecretaris Gemeente Enschede

Vanaf 1 augustus is Kees Meijer benoemd als Algemeen Directeur/Gemeentesecretaris bij de gemeente Enschede. Met het vertrek van zijn voorganger Marcel Meijs is deze functie sinds 2017 via waarneming en later op interim basis ingevuld. De werving- en selectieprocedure voor een structurele invulling is begin dit jaar opnieuw gestart. Met de benoeming van Kees Meijer is deze functie nu definitief ingevuld. Interim gemeentesecretaris Jan Willem Kradolfer blijft tot eind juli werkzaam voor de gemeente Enschede.

De geboren Enschedeƫr is momenteel directeur van het Orkest van het Oosten. Hij studeerde Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde later zijn doctoraaldiploma in Bedrijfseconomie. Kees heeft ruime ervaring in leidinggevende posities van grote organisaties en een grote diversiteit aan kennis en vaardigheden opgebouwd binnen verschillende branches. Met zijn overtuigende en warme persoonlijkheid is hij in staat om op alle niveaus te schakelen. Hij weet op een prettige manier, in verbinding met mensen, zijn visie helder neer te zetten. Een persoonlijkheid en manier van handelen die volledig past bij de kernwaarden van de gemeente Enschede.

Het college en de concerndirectie kiezen voor besturen met daadkracht en dat doen wat nodig is. Daar hoort bij keuzes maken met lef. Daarom is de keuze bewust gevallen op Kees Meijer, een kandidaat van buiten de gemeentelijke organisatie. Met zijn ruime bestuurlijke en management ervaring in het bedrijfsleven en non-profit organisaties neemt hij veel nieuwe inzichten en deskundigheid mee om de rol van gemeentesecretaris in te vullen. Ook heeft hij brede maatschappelijke ervaring als persoon en als leider, waarmee we ons als organisatie graag verrijken.