Lentiz benoemt Gerrit Veneboer tot lid Raad van Bestuur

Gerrit Veneboer start 8 mei 2023 als lid Raad van Bestuur bij Lentiz onderwijsgroep. Hij volgt Rick van Dam op, die vanaf 1 september jl. voorzitter Raad van Bestuur bij Lentiz is geworden. Hiermee vormen Rick van Dam en Gerrit Veneboer vanaf 8 mei aanstaande het bestuur van Lentiz.

Gerrit Veneboer was vanaf 2015 lid van de tweehoofdige directie van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hij gaf leiding aan de afdelingen binnen SBB, die gezamenlijk zorgdragen voor de wettelijke taken en de dienstverlening aan onderwijs en bedrijfsleven in het mbo en vmbo, zoals het erkennen en ondersteunen van meer dan 250.000 leerbedrijven, de ontwikkeling van de inhoud van alle beroepsopleidingen in het mbo (kwalificatiestructuur mbo) en het arbeidsmarktonderzoek. Ook was hij verantwoordelijk voor de bestuurlijke besluitvorming en de landelijke en sectorale afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven. De laatste jaren lag zijn focus op het moderniseren van de dienstverlening van SBB aan al haar klanten: de studenten, de leerbedrijven en de onderwijsinstellingen.

De Raad van Toezicht van Lentiz meent met de komst van Gerrit Veneboer een krachtig en evenwichtig bestuur te hebben neergezet dat past bij het dna van Lentiz. Voorzitter Raad van Toezicht Willem Jelle Berg: “Met Gerrit krijgt Lentiz een gedreven en ervaren lid Raad van Bestuur met brede kennis van het onderwijs en van grote complexe kennisorganisaties. Bovendien is hij een verbindend en besluitvaardig persoon met een uitgebreid netwerk. We zijn ervan overtuigd dat Gerrit met zijn ondernemende houding kansen ziet en daarmee een waardevolle bijdrage zal leveren aan de te realiseren ambities van Lentiz.”