Lentiz benoemt Rick van Dam tot voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht is buitengewoon ingenomen met de benoeming van Rick van Dam als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentiz onderwijsgroep. Rick van Dam start per 1 september 2022 aanstaande en volgt Gert Kant op, die per deze datum met pensioen zal gaan, maar nog enige tijd aan Lentiz verbonden blijft als adviseur.

Met deze benoeming is een ervaren bestuurder gevonden die in alle opzichten bekend is met de strategie, de organisatie, het netwerk en de onderwijskundige aspecten van zowel de vo- als de mbo-scholen.

Rick van Dam heeft de afgelopen jaren bewezen een betrokken en deskundig lid van de Raad van Bestuur te zijn. Na een open en uiterst zorgvuldige procedure is Rick als interne en ervaren kandidaat unaniem benoemd.

De benoeming van Rick van Dam geeft continuïteit en vertrouwen in het voortzetten en uitbouwen van de positie van Lentiz als regionale speler die dicht bij de leerlingen en studenten, de lokale gemeenschap en het bedrijfsleven staat. De Raad van Toezicht feliciteert Rick met deze benoeming en wenst hem heel veel succes bij de invulling van deze mooie en verantwoordelijke functie.

Martien Penning, voorzitter Raad van Toezicht: “Met de komst van Rick van Dam hebben wij gekozen voor een ervaren, ambitieuze bestuurder met ruime bestuurlijke ervaring bij Lentiz. We hebben Rick van Dam als lid van de Raad van Bestuur de afgelopen jaren leren kennen als een rustige, weloverwogen bestuurder met overzicht en met hart voor de organisatie. Met Rick van Dam zorgen we voor borging van de continuïteit van Lentiz.”

Rick van Dam over zijn benoeming: “Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen en kijk er met veel genoegen naar uit een verdere bijdrage te mogen leveren aan het doorontwikkelen van deze fantastische organisatie. Samen met de medewerkers en leerlingen en studenten zijn we er voor de regio. Dat is het dna van Lentiz.”