LVO benoemt Marie-Antoinette van Steijn tot rector Philips van Horne

Marie-Antoinette van Steijn is door het College van Bestuur van LVO benoemd tot rector van de Philips van Horne in Weert. De benoeming gaat in op 1 augustus 2023.

Marie-Antoinette is een ervaren schoolleider met een sterke onderwijsvisie: “We leiden wereldverbeteraars op. Daarvoor is het nodig om de talenten en potenties van de leerling te zien, te erkennen en ernaast te gaan staan, zodat de leerling zelfbewust keuzes zal kunnen maken in leren, experimenteren en leven.”

Als docent geschiedenis en maatschappijleer startte zij haar carrière in het voortgezet onderwijs. Ze groeide door tot teamleider en rector. Andere functies die Marie-Antoinette tijdens haar loopbaan heeft bekleed zijn onder andere bestuurslid van een van de samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs en programmaleider van het leiderschapsontwikkeltraject bij onderwijsbestuur OMO.

Als (interim)schoolleider bij diverse vo-scholen heeft Marie-Antoinette zich in het bijzonder ingezet voor kwaliteitsontwikkeling en -cultuur, gespreid leiderschap, co-creatie en verbinding. Op dit moment is zij interim-directeur bij het EYE College in Capelle aan den IJssel.