LVO benoemt Tim Vleugels tot rector het Emmacollege/Broeklandcollege

Het college van bestuur van LVO heeft Tim Vleugels benoemd tot rector van het Broeklandcollege in Hoensbroek en het Emmacollege in Heerlen, inclusief de EOA/ISK in Brunssum. Door zijn benoeming als rector wordt hij ook directielid van het Techniekcollege Parkstad Limburg. Tim start op 1 oktober 2023.

Momenteel is Tim opleidingsmanager maatschappelijke zorg bij het VISTA College. Zijn hart ligt bij het (v)mbo: “Het kind is meer dan een optelsom van rapportcijfers en vooral een autonome persoonlijkheid met eigen en unieke kennis, attitude, competenties en (sociale)vaardigheden.”

Tim begon zijn loopbaan als leerkracht, stagebegeleider en mentor bij Stichting Alterius. Vervolgens was hij daar werkzaam als onder andere beleidsmedewerker, onderwijscoördinator en plaatsvervangend-directeur. In het mbo heeft hij als opleidingsmanager toerisme-recreatie en daarna maatschappelijke zorg, ook verschillende onderwerpen in portefeuille, onder andere onderwijs, onderwijslogistiek, mentoraat en is hij clustervoorzitter zorg en welzijn. Daarnaast is hij lid van het crisismanagementteam binnen het VISTA college.

De rode draad in zijn loopbaan bestaat uit onderwijs en leiderschap, samenwerking met ketenpartners uit de zorg en het onderwijs en passend onderwijs.