Marloes de Vries benoemd als Lid College van Bestuur Da Vinci College

Door het aanstaande vertrek van Max Hoefeijzers bij het Da Vinci College werd het noodzakelijk een nieuwe samenstelling van het College van Bestuur tot stand te brengen. Peter Vrancken zal per 1 september 2012 de opvolger van Max Hoefeijzers zijn als voorzitter. Peter is al vanaf 2005 werkzaam bij het Da Vinci College als lid van het bestuur. Door zijn benoeming tot voorzitter ontstond een vacature in het College van Bestuur, die per 1 september zal worden vervuld door

MARLOES DE VRIES

Marloes is vanaf 1985 werkzaam in het onderwijs en vanaf 1997 in verschillende functies bij het Albeda College en het ROC Zadkine. Bij het Albeda College heeft zij van 2002 tot 2007 gewerkt als divisiedirecteur Economie, waarvan de laatste twee jaar ook als directeur van de Albeda Veranderorganisatie. In 2007 stapte zij over naar ROC Zadkine, waar zij directeur werd van Zadkine Zuid. Vanaf 2007 tot nu is zij verantwoordelijk geweest voor de dagelijkse leiding van deze onderwijseenheid met zeven locaties en voor het tot stand brengen van de nieuwbouw van de koepel VO LMC en Zadkine. ROC Zadkine breed was zij domeindirecteur ICT, Bouw en Afbouw, Facilitaire Dienstverlening, Logistiek & AKA en voor een aantal portefeuilles op het gebied van vastgoed / facilitair beheer, marketing / communicatie en risicojongeren.

In haar werk is zij bestuurlijk actief geweest op het gebied van de aanpak van de Focuswijken in Rotterdam Zuid en in de onderwijstafel van het Nationale Programma Kwaliteitssprong Zuid. Haar aandacht voor verbinding van het onderwijs aan bedrijven en de omgeving en haar betrokkenheid bij de positie van risicojongeren in de maatschappij passen goed bij het strategisch beleid van het Da Vinci College.