Mediacollege Amsterdam benoemt Marilene Streefland tot voorzitter College van Bestuur

Marilene Streefland wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur bij Mediacollege. Zij neemt 24 augustus aanstaande het voorzitterschap over van Han Smits die per 1 september 2020 met pensioen gaat. Vanaf juni aanstaande wordt ze ingewerkt in haar nieuwe functie.

Marilene Streefland heeft sterke wortels in het onderwijs en een goed netwerk in de Amsterdamse regio. Zij neemt ruime ervaring als bestuurder mee in haar nieuwe functie.

Zij zal vorm geven aan de geplande innovaties binnen het Mediacollege Amsterdam, waaronder onderwijsvernieuwing, ondernemendheid en verbinding met het bedrijfsleven. Daarnaast zal zij bijdragen aan de verdere positionering van Mediacollege Amsterdam als brancheschool voor de media. Marilene: “Het spreekt me enorm aan dat Ma een zelfstandige vakopleiding is met een breed aanbod van creatieve opleidingen voor zowel VMBO als MBO. Daarnaast zit het aansturen van ontwikkelingen op het gebied van onderwijsvernieuwing me in mijn bloed. Ik ben altijd op zoek naar kansen om als onderwijs van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de toekomst van leerlingen. De snel veranderende vraag vanuit de maatschappij vraagt van ons ondernemerschap en flexibiliteit.”