Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Pré Wonen

Op 1 februari treedt de heer Wienke Bodewes aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Pré Wonen. De 66 jarige Bodewes heeft ruime ervaring als eindverantwoordelijke en toezichthouder bij de meest uiteenlopende organisaties. Onder andere als lid van de raad van bestuur van woningcorporatie Ymere en bij Amvest waar hij de afgelopen 10 jaar CEO was. Wienke Bodewes is zeer deskundig op het gebied van vastgoedontwikkeling en vastgoedbeheer, zowel in de sociale- als in de private sector.

Pré Wonen is erg verheugd met de aanstelling van Wienke Bodewes als nieuwe voorzitter. Hij woont in de omgeving, is goed bekend met de regio en is zich bewust van het krachtenveld tussen bestuurder en toezichthouder. Hij stelt zich pragmatisch op binnen de actuele vraagstukken van de volkshuisvesting, zoals betaalbaarheid, productie en verduurzaming, en zal met zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring en visie op de volkshuisvesting een goede bijdrage leveren aan de strategische keuzes van Pré Wonen.

Daarnaast beschikt Bodewes over een uitgebreid en relevant netwerk dat hij gedurende zijn carrière met de grote diversiteit aan activiteiten heeft opgebouwd.