OMO benoemt Emmeken van der Heijden tot rector OMO Scholengroep Helmond

De Raad van Bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Emmeken van der Heijden benoemd tot rector van OMO Scholengroep Helmond. Op dit moment is zij rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Emmeken start haar nieuwe functie op 1 november 2022. Zij volgt Paul Metzemaekers op die eerder dit jaar de keuze heeft gemaakt om te stoppen.

Emmeken is begonnen als lectrice Nederlands in Hongarije en daarna in Bonn. Daarna vervulde zij meerdere functies aan de Tilburg University waaronder afdelingshoofd Onderwijs & Onderzoek en directeur Strategie en Beleid. Na vier jaar bij Fontys Hogescholen gewerkt te hebben als directeur Dienst Onderwijs en Onderzoek, is Emmeken in 2016 rector geworden van het Van Maerlantlyceum.

Emmeken: “Met veel plezier heb ik samen met alle betrokkenen gebouwd aan het onderwijs van het prachtige Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Na zes jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Nieuwsgierige leerlingen, samen leren en werken in een gemeenschap waarin een ieder meedoet. Daar ga ik voor. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met leerlingen, ouders, personeel en externen in Helmond het motto ‘het beste voor jezelf én elkaar’ waar te maken.”

Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur: “We zijn blij met deze interne benoeming. Voor Emmeken is de kern van goed onderwijs: lerende en nieuwsgierige leerlingen. Met zo’n visie op het onderwijs geloven wij dat zij een mooie bijdrage gaat leveren aan de inspirerende leer- én werkomgeving van de scholen van OMO Scholengroep Helmond.”

Naast haar werk is Emmeken ook maatschappelijk actief in het onderwijs als lid Raad van Toezicht stichting Spolt Primair Onderwijs. Zij draagt met regelmaat bij aan het maatschappelijke debat door in diverse vakbladen over onderwijsgerelateerde onderwerpen te schrijven.

Emmeken studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 1999 promoveerde ze in de taalwetenschap. Na haar studie volgde Emmeken verschillende opleidingen zoals Bestuur en Governance bij TIAS en Leiderschap in crisistijd bij Avicenna Academie voor Leiderschap.