Open Universiteit benoemt Guus Smeets tot decaan faculteiten Psychologie en Onderwijswetenschappen

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. Guus Smeets, hoogleraar Psychologisch Onderwijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, benoemd tot decaan van de faculteit Psychologie en voor een periode van twee jaar als decaan Onderwijswetenschappen. De benoeming bij de Open Universiteit gaat in per 1 augustus 2024.

Guus Smeets studeerde Geestelijke gezondheidskunde en promoveerde in de klinische psychologie aan de Universiteit Maastricht. Van 1996 tot 2002 was hij universitair docent/cursusteamleider Klinische psychologie aan de Open Universiteit. Na een aanstelling bij de Universiteit Maastricht als programma-coördinator Geestelijke gezondheidskunde vertrok hij in 2004 naar de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2016 is hij als hoogleraar Psychologisch Onderwijs verbonden aan het Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS) van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.

Bij de Erasmus Universiteit was hij van 2015 tot 2019 voorzitter van DPECS en tevens directeur Onderwijs voor de bachelor- en masteropleidingen van Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Van 2009 tot 2015 was hij als directeur Onderwijs verantwoordelijk voor de bachelor- en masterprogramma’s Psychologie. Ook was hij medeoprichter en bestuurder met de portefeuille onderwijsonderzoek van de universiteitsbrede Community for Learning & Innovation. Buiten de Erasmus Universiteit is Guus Smeets bestuurlijk actief. Sinds 2013 is hij onder meer bestuursvoorzitter van de Stichting BIG-opleidingen voor Psychologen en Pedagogen West-Nederland.