PCBO Apeldoorn benoemt Gert Boeve tot voorzitter Raad van Toezicht

Komende periode vinden wisselingen plaats in de Raad van Toezicht bij Protestants Christelijk Basisonderwijs Apeldoorn.  Na acht jaar voorzitter te zijn geweest, eindigt de zittingstermijn van Bas ter Weel. Hij heeft de Raad van Toezicht de afgelopen jaren op een betrokken en inspirerende wijze geleid en draagt het stokje per 1 mei 2023 over aan Gert Boeve. Ook RvT-lid Carlien Krist neemt na acht jaar afscheid. Zij wordt opgevolgd door Thijs Jan van der Leij.

Gert Boeve volgt Bas ter Weel op als voorzitter van de raad van toezicht van PCBO Apeldoorn. Vanuit zijn brede maatschappelijke ervaring als bestuurder en organisatieadviseur is hij al zo’n tien jaar betrokken bij organisaties in het zorg-, welzijns- en sociaal domein als toezichthouder. Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van toezicht bij Riwis Zorg en Welzijn, ook in Apeldoorn. Los van zijn kennis en ervaring als toezichthouder spreekt PCBO Apeldoorn hem ook aan omdat hij zich herkent in de ambitie om het beste in de leerlingen naar boven te halen. Daaraan een bijdrage leveren, is wat hij graag doet.

“Als toezichthouder draagt mijn brede maatschappelijke ervaring bij aan het geheel van de raad en vanuit dat perspectief ben ik graag sparringpartner van het bestuur. Persoonlijk hecht ik ook aan een goede en open verhouding met de interne stakeholders van de organisatie – uiteraard vanuit het volle begrip van de positie en rol van de raad in de organisatie.”