PCBO Apeldoorn benoemt Thijs Jan van der Leij tot lid Raad van Toezicht

Komende periode vinden wisselingen plaats in de Raad van Toezicht bij Protestants Christelijk Basisonderwijs Apeldoorn.  Na acht jaar neemt Carlien Krist neemt afscheid. Zij wordt opgevolgd door Thijs Jan van der Leij.

Thijs Jan van der Leij is als rector bestuurder verbonden aan Hét KWC in Culemborg.

Na zijn opleiding tot onderwijzer heeft hij de afslag genomen naar een creatief beroep, nl. die van beeldend kunstenaar. Dit heeft geleid tot een jarenlang docentschap beeldende vorming gecombineerd met een wetenschappelijke studie tot kunsthistoricus.

De keuze voor toezichthouder bij PCBO is ingegeven door de missie van de stichting. “Ik vind het een voorrecht om vanuit de missiegedrevenheid mee te kunnen kijken naar de beoogde kwaliteit van PCBO. Mijn persoonlijke ervaring en gedrevenheid in relatie tot het kwaliteitsbeleid en onderwijsinnovatie komen mooi samen in deze rol van toezichthouder. Tevens vind ik het plezierig om vanuit mijn rol het bestuur te kunnen ondersteunen in haar belangrijke taak, dat is kwalitatief goed onderwijs als belang voor de samenleving van morgen.”