Quadraam benoemt Niek Bootsma tot voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht van Quadraam heeft Niek Bootsma per 1 oktober 2023 benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. De benoeming is voor een periode van vier jaar. Niek is de opvolger van Frans Mutsaers, de huidige interim-voorzitter.

Onderwijservaring
Niek studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit en begon zijn onderwijsloopbaan in 1990 als docent op NSG Groenewoud in Nijmegen. Daarna heeft hij diverse andere functies op verschillende middelbare scholen vervuld: afdelingsconrector, sectordirecteur, lid algemene directie en rector. Op dit moment is hij bestuurder bij de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg (SOVOT). Niek is ook actief bij de VO-Raad: hij is daar zowel voorzitter van de themacommissie professionele schoolorganisatie als een van de voorzitters van de commissie collegiale bestuurlijke visitatie van de VO-academie.

Samen verder komen
Op de vraag waarom Niek graag naar Quadraam komt, antwoordt hij: “Dat is niet moeilijk. Quadraam is een stichting met ambitie, die haar leerlingen meer wil meegeven dan alleen een diploma. Die met een eigen opleidingsschool en een huisacademie gezamenlijke ontwikkeling en blijven leren belangrijk vindt. En die met haar omvang in de stad en regio een belangrijke bijdrage kan leveren aan maatschappelijke thema’s als kansengelijkheid en burgerschap. De vraag is dus meer: waarom zou je niet bij Quadraam willen werken? Ik zie ernaar uit om de medewerkers, de scholen en de partners in de regio te leren kennen en om te zien hoe we samen nog verder kunnen komen, in het belang van álle leerlingen.” Niet alleen Niek is enthousiast. “Ook wij zijn blij met de komst van deze energieke persoonlijkheid met een groot onderwijshart”, aldus Jan Langerhuizen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Quadraam.

Samenstelling College van Bestuur
Het College van Bestuur van Quadraam bestaat op dit moment uit een interim-voorzitter en een interim-lid. Naast de benoeming van Niek als voorzitter verwacht de Raad van Toezicht op korte termijn ook een nieuw lid te benoemen.