Ralph Pans benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van de Almeerse Scholen Groep

De gemeenteraad van Almere heeft de heer R.J.J.M. (Ralph) Pans benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht (RvT) van de Almeerse Scholen Groep (ASG). Pans start op 1 december 2018 bij ASG. Ralph Pans volgt Karina Schilte op, die twee periodes van vier jaar de voorzitter van de RvT van ASG was.

Als inwoner van Almere en oud-burgemeester van de stad kent Ralph Pans het speelveld als geen ander. Pans is een veelzijdige en ervaren voorzitter die zijn sporen in het publieke domein ruimschoots verdiend heeft. Sinds 1 maart 2013 is hij Staatsraad bij de Raad van State. Eerder was hij burgemeester van Almere, Rosmalen, wethouder en locoburgemeester van Zaanstad, voorzitter van de VNG-directieraad en secretaris-generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Naast zijn lidmaatschap van de Raad van State is hij voorzitter van twee juridische opleidingsinstituten.

De rode draad in zijn loopbaan is zijn toewijding voor de publieke sector, waarbij hij een stuwende kracht is tussen burgers, maatschappelijke instellingen en organisaties. Pans is na zijn burgemeesterschap altijd in Almere blijven wonen en is een betrokken inwoner van onze stad. Hij verheugt zich op zijn nieuwe functie. “Als grootste werkgever van de stad én als grootste onderwijsinstelling is ASG een organisatie die impact heeft op het dagelijks leven van heel veel Almeerders. Mijn hart ligt bij de overheid en de semi-overheid en ik voel me zeer verbonden met het onderwijs.” Dit alles maakt dat hij zijn ervaring als toezichthouder graag wil inzetten voor ASG.