Rijn IJssel benoemt Pascal Heynen tot directeur Onderwijs & Organisatie

Pascal Heynen is benoemd tot directeur van de nieuwe dienst Onderwijs & Organisatie van Rijn IJssel. Hij begint op 15 januari 2024 aan zijn nieuwe functie. Pascal Heynen komt over van Hogeschool Saxion, waar hij 21 jaar heeft gewerkt en sinds 2018 directeur van de Academie Gezondheidszorg is.

Het college van bestuur van Rijn IJssel is verheugd met de aanstelling. “We willen forse stappen vooruit maken. We zijn keihard aan het werk om een weerbaardere en wendbaardere organisatie te worden. De komst van Pascal past goed in onze nieuwe koers. Met hem halen we niet alleen een zeer ervaren directeur binnen, maar ook iemand die zich vol passie op dit nieuwe avontuur wil storten”, zegt voorzitter Karina Visscher. “Wij zien in Pascal een mooie aanvulling op het huidige directieteam.”

De directeur zelf kijkt uit naar zijn overstap. “Ik vind het gaaf om vanaf het hbo dingen naar het mbo te brengen, maar zeker ook om zelf dingen te leren. Binnen mijn academie heb ik veel gedaan om de rol van onderzoek binnen het onderwijs te versterken, om op die manier de kwaliteit ervan te verbeteren. Binnen het mbo gebeurt veel waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Ik wil daarom graag samen met alle collega’s op ontdekkingstocht, zodat we gezamenlijk kunnen kijken hoe we de nieuwe strategische koers het beste vorm kunnen geven.”