Roel Scheepens benoemd als Rector Sint-Janslyceum (OMO)

Ons Middelbaar Onderwijs benoemt Roel Scheepens als rector voor het Sint-Janslyceum
Roel Scheepens is sinds 2009 algemeen directeur van de internationale school in Leipzig. Vanaf 2007 was hij daar al werkzaam als hoofd van de middelbare school. Daarvoor was hij onder andere conrector bij het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, docenttrainer aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en docent op de internationale school in München en in Arnhem.

Scheepens heeft zijn International Baccalaureate behaald op de internationale school Lester Pearson UWC in Canada. Na het succesvol afronden van de master in experimentele natuurkunde aan de universiteit van Leiden behaalde hij op de Universiteit van Utrecht zijn eerstegraads lesbevoegdheid natuurkunde. Later heeft Scheepens nog een master in onderwijskunde behaald aan de Open University in Engeland. Gedurende zijn loopbaan heeft hij verschillende trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder het Klingenstein opleidingsprogramma voor schoolleiders aan de Columbia University in New York. De afgelopen jaren heeft Scheepens bij verschillende gelegenheden workshops en presentaties verzorgd, onder andere over de rol van internationale scholen in een veranderende wereld en over zijn ervaringen met de ‘3-minute classroom walkthrough’: een hulpmiddel ter bevordering van professionele ontwikkeling.

Roel Scheepens is 49 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen tussen de 16 en 21 jaar. Hij woont momenteel met zijn gezin in Leipzig en gaat op zoek naar een woning in de nabijheid van het Sint-Janslyceum.