Ronduit Onderwijs benoemt Iwan Basoski en Wytze Niezen tot lid College van Bestuur

Ronduit Onderwijs heeft per 1 november een nieuw bestuur.

Sinds april 2022 wordt Stichting Ronduit Onderwijs bestuurd door een interim bestuur. De afgelopen periode heeft er een werving- en selectieprocedure plaatsgevonden voor het vormen van een nieuw bestuur. Inmiddels is bekend dat het nieuwe bestuur van Ronduit Onderwijs per 1 november 2023 wordt gevormd door Iwan Basoski en Wytze Niezen. Basoski brengt ruime ervaring in het onderwijs en bedrijfsvoering mee; Niezen heeft een ambitieuze visie op het onderwijs binnen Ronduit.

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Esther Spetter, zegt over het nieuwe bestuur: “We zijn ervan overtuigd dat we twee kundige en inspirerende bestuurders voor Ronduit Onderwijs hebben gevonden. We hebben alle vertrouwen in het nieuwe bestuur en kijken uit naar de samenwerking.” Het nieuwe College van Bestuur van Ronduit Onderwijs zal opereren als collegiaal bestuur.

Tot 1 november blijft het huidige interim bestuur aan. “Het interim-bestuur heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van Ronduit Onderwijs. We zijn erg dankbaar voor hun inzet”, aldus Spetter.

Niezen is een bekende voor Ronduit Onderwijs; hij vormt momenteel samen met Jethro Nieuwenhuizen het interim bestuur van Ronduit. Iwan Basoski is nieuw bij Stichting Ronduit. Hij is momenteel werkzaam als bestuurssecretaris bij Sovon (Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs NHN). “Ik vind het een eer om de komende jaren als lid college van bestuur, samen met Wytze Niezen en alle andere collega’s, een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling en bloei van Stichting Ronduit”, aldus Basoski.