SPO Utrecht benoemt Anje-Margreet Woltjer tot lid College van Bestuur

Met de komst van Anje-Margreet Woltjer als bestuurslid heeft SPO Utrecht per 1 september een nieuw College van Bestuur. SPO Utrecht is met 38 scholen een van de grote organisaties voor primair onderwijs in Nederland.

“De raad van toezicht van SPO Utrecht is blij in Anje-Margreet Woltjer een bevlogen bestuurder te hebben gevonden, met brede ervaring met ‘goed bestuur’ in het primair onderwijs. Voorzitter Anko van Hoepen en Anje-Margreet Woltjer vormen een sterk duo, in wie we groot vertrouwen hebben. De uitdagingen van de toekomst voor het Utrechtse onderwijs zijn ook bij Anje-Margreet in goede handen,’’ aldus Elske Overgoor, voorzitter van de raad van toezicht.

Anje-Margreet Woltjer was de afgelopen vier jaar bestuurder van Delta Scholengroep, met 25 po-scholen in de regio Arnhem en de Achterhoek. Korte tijd daarvoor zette ze zich in als hoofd onderwijs en kwaliteit bij PCOU, de tien jaar daarvoor adviseerde zij binnen de PO-Raad vele schoolbesturen rond de kwaliteit van besturen en werkte ze onder meer aan afspraken hierover binnen de sector, via de ‘code goed bestuur’.

Anko van Hoepen: ”Ik kijk uit naar de samenwerking met Anje-Margreet. We vullen elkaar mooi aan in ons collegiaal bestuur. Fijn om de komende jaren samen te werken aan goed onderwijs voor alle kinderen in onze mooie stad.’’