SPO Utrecht benoemt Anko van Hoepen tot voorzitter college van bestuur van SPO Utrecht

Anko van Hoepen is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van SPO Utrecht, een van de grote besturen voor primair onderwijs in Nederland.

Anko is bijna negen jaar geleden begonnen als lid van het algemeen bestuur van de PO-Raad en werd in 2017 vicevoorzitter van de sectororganisatie. Hij is sinds de oprichting betrokken bij de PO-Raad en heeft zich als vicevoorzitter van de PO-Raad hard gemaakt voor gelijke kansen voor alle kinderen en de opleiding en professionalisering van medewerkers in het primair onderwijs. Ook zette hij zich in voor toekomstbestendige onderwijshuisvesting, digitale infrastructuur en stimuleerde hij goede samenwerking, onderzoek en innovatie in de sector. “De raad van toezicht van SPO Utrecht is blij in Anko van Hoepen een gemotiveerde nieuwe voorzitter van het college van bestuur te hebben gevonden, die ruime bestuurlijke ervaring heeft en een strategische kijk op het domein van primair onderwijs meebrengt,’’ aldus Elske Overgoor, voorzitter raad van toezicht van SPO Utrecht.

“SPO Utrecht staat er goed voor en daarvoor zijn we de huidige bestuurders Thea Meijer en
Eric van Dorp erkentelijk. Zij hebben SPO Utrecht met veel toewijding op uitstekende wijze gebracht tot waar de stichting nu staat. Aan Anko van Hoepen om SPO Utrecht in de volgende fase te leiden.’’

Anko van Hoepen: “Als openbaar schoolbestuur in deze stad, staat SPO Utrecht voor de enorme uitdaging en verantwoordelijkheid om goed onderwijs voor ieder kind te blijven bieden. Het oplopende leraren- en schoolleiderstekort in Nederland is daarbij de grootste bedreiging. Bij
SPO Utrecht werken kundige en gedreven mensen. Ik kijk ernaar uit met hen en met andere partners in de stad, samen te werken aan goed onderwijs voor alle kinderen in Utrecht, de stad waar ik ook ontzettend graag woon.”