Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel benoemt Bert Groenewoud als voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht van OOadA is verheugd om bij aanvang van het nieuwe schooljaar te kunnen melden dat Bert Groenewoud per 1 november a.s. de nieuwe voorzitter wordt van het College van Bestuur.

Groenewoud is op dit moment nog bestuurder bij Stichting Talent in Hoorn. Hij werkte eerder als programmamanager aan verschillende projecten op het gebied van professionele ruimte, waaronder het Leraren Ontwikkelfonds en was voordien ook werkzaam bij de Publieke Omroep. Hij begon z’n loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs.

De Raad van Toezicht is enthousiast over de benoeming: “Met Groenewoud hebben we een ervaren voorzitter gevonden die zowel de stad kent als het openbaar onderwijs en vanuit verschillende perspectieven kan werken aan de uitdagingen die het onderwijs in Amsterdam voor zowel onze leerlingen en ouders als medewerkers met zich meebrengt”, aldus voorzitter Betty Heimans-Polk.

De komende tijd zal Groenewoud gebruiken om zijn werk in Hoorn af te ronden. Binnen OOadA volgt hij Jan Hus op die sinds het vertrek van Herbert de Bruijne in april jl. als interim-bestuurder was aangesteld.