Surplus benoemt Femke Aarts tot bestuurder

De Raad van Toezicht van Surplus heeft na een zorgvuldige procedure Femke Aarts benoemd als nieuw lid van de Raad van Bestuur. Femke is de opvolger van Anton van Mansum. Ze start in haar nieuwe rol als collega van Anthonie Maranus en samen vormen zij het bestuur van Surplus.

Femke Aarts is een creatieve, resultaatgerichte en verbindende bestuurder. Ze heeft een achtergrond in bedrijfskunde en bedrijfsvoering. Femke heeft ervaring opgedaan als collegiaal bestuurder bij het Nederlands Normalisatie Instituut. Daarvoor is zij binnen diverse organisaties werkzaam geweest als directeur bedrijfsvoering.

Uit de gesprekken die wij met Femke hebben gevoerd, blijkt dat ze de maatschappelijke uitdagingen van Surplus herkent. Vanuit onze aansprekende besturingsfilosofie en ‘Zie mij’ gaat ze graag met haar kennis en ervaring aan de slag bij het realiseren van onze strategische doelen.

Femke zegt daar het volgende over: “Blij en trots dat ik samen met de collega’s van Surplus en partners in welzijn en zorg de ondersteuning aan kwetsbare mensen in West-Brabant niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen mogelijk mag maken. Ik kijk er enorm naar uit om iedereen te leren kennen en samen aan de slag te gaan om in deze uitdagende tijden die passende ondersteuning te kunnen blijven bieden.”

Anthonie is blij met zijn nieuwe collega bestuurder: “Femke is een bestuurder met een brede ervaring. Het is mooi dat ze nu de bewuste keuze maakt om aan de slag te gaan in de wereld van zorg en welzijn. We hebben haar leren kennen als mensgericht, ondernemend en enthousiast. Ik kijk er naar uit om samen met Femke de Raad van Bestuur te vormen en ik ben ervan overtuigd dat zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie naar de toekomst!”

Ook de Raad van Toezicht is verheugd dat de vacature op zo’n korte termijn wordt ingevuld en is onder de indruk van de nieuwe bestuurder. Voorzitter John Taks zegt hierover: “Met Femke Aarts hebben wij een enthousiaste, deskundige en ervaren bestuurder aangesteld die een prima aanvullend collegiaal bestuur gaat vormen met Anthonie. Femke heeft de focus op onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Surplus. Als Raad van Toezicht kijken wij uit naar de samenwerking met Femke en Anthonie.”

Wij wensen Femke veel werkplezier en succes in haar nieuwe uitdaging!

Met hartelijke groet,

John Taks, voorzitter Raad van Toezicht Surplus en Anthonie Maranus, lid Raad van Bestuur Surplus