Surplus benoemt Erna Hooghiemstra, Jannie van den Broek en Stefan de Kort tot lid Raad van Toezicht

In de afgelopen periode zijn er drie nieuwe leden toegetreden tot de raad van toezicht van Surplus. Deze vervangen de leden die conform het rooster van aftreden zijn gestopt als toezichthouder bij Surplus. Daarmee is de raad van toezicht van de welzijns- en zorgorganisatie in West-Brabant weer op volle sterkte.

De drie nieuwe leden zijn Stefan de Kort, Jannie van den Broek en Erna Hooghiemstra. De raad van toezicht bestaat verder uit Henk van de Werfhorst (voorzitter), John Taks, Annet Hoyng en Mart Bekkers.

De Kort is directeur financiën, control en vastgoed bij GGZ Oost-Brabant en is dan ook aangetrokken ter versterking van de portefeuilles bedrijfsvoering en huisvesting. Zijn financiële kennis verbindt hij met zorginhoud en daarmee is hij van toegevoegde waarde voor Surplus.

Van den Broek is director Value Access & Policy bij Amgen BV in Breda. Zij is specifiek aangetrokken voor de portefeuille zorginnovatie en ondernemerschap. Naast haar expertise op het gebied van zorginnovatie en waardegedreven zorg, brengt ook haar ervaring in de meer commerciële tak van de zorg nieuwe expertise in de raad van toezicht.

Hooghiemstra is werkzaam als zelfstandig Expert Sociaal Domein en vervult de vacature die ontstond voor de onderwerpen sociaal domein en wijkgericht werken. Haar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van oa sociaal werk en jeugd en gezin komen daarbij goed van pas.