TU Delft benoemt Marien van der Meer tot lid College van Bestuur/Vice President Operations

Marien van der Meer wordt Vice President Operations (VPO) in het College van Bestuur van TU Delft. De Raad van Toezicht heeft Van der Meer benoemd per 1 augustus 2021. Momenteel is zij werkzaam als lid van de Raad van Bestuur/CFOO van het Antoni van Leeuwenhoek Nederlands Kanker Instituut.

De Raad van Toezicht is zeer verheugd Marien van der Meer in de positie van VPO te kunnen benoemen: “Als bestuurder bij medische instellingen heeft zij ruime ervaring in het begeleiden van financiële bedrijfsprocessen, vastgoed, HR, IT en campusontwikkeling. Zij is ook een  goede teamspeler – in combinatie met haar inhoudelijke deskundigheid maakt dit haar zeer geschikt om het College van Bestuur te completeren”, aldus Jeroen van der Veer, voorzitter van de Raad van Toezicht TU Delft.

Marien van der Meer studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Zij heeft lange ervaring in complexe professionele organisaties, waarvan de laatste tien jaar als bestuurder. De afgelopen vijf jaar was dat in het Antoni van Leeuwenhoek, het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Zij heeft bijgedragen aan toekomstbestendige bedrijfsvoering, was lid van de Organisation for European Cancer Institutes en van de Amsterdamse AI-coalitie. Daarvoor was zij voorzitter Raad van Bestuur van Sophia Revalidatie in Den Haag en Delft, waar ze naast de nieuwbouw van de hoofdlocatie ook de fusie met Leiden tot het huidige Basalt heeft voorbereid.

Het College van Bestuur TU Delft bestaat verder uit: Tim van der Hagen, Rector Magnificus /Collegevoorzitter en Rob Mudde, Vice Rector Magnificus/Vice President Education (tevens vicevoorzitter CvB).