TU Delft benoemt Stefan Aarninkhof tot decaan Civiele Techniek en Geowetenschappen

Het College van Bestuur van TU Delft heeft prof.dr.ir. Stefan Aarninkhof benoemd als decaan van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) met ingang van 1 januari 2024.

Stefan Aarninkhof studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft. Zijn afstudeerwerk bij het toenmalig Waterloopkundig Laboratorium (nu Deltares) zou de basis vormen voor zijn proefschrift ‘Morfologie van de Brandingszone afgeleid uit Videowaarnemingen’, waarmee hij in 2003 promoveerde.  Na zijn promotie bleef Aarninkhof nog een aantal jaren bij Deltares om in 2006 in dienst te treden bij Boskalis, een van de bedrijven die aan de wieg stonden van het ‘Building with Nature’-programma. In 2016 keerde hij terug bij TU Delft en werd hoogleraar Kustwaterbouwkunde bij CiTG. Sinds 2020 is hij voorzitter van de afdeling Hydraulic Engineering.

Het College van Bestuur is ingenomen met de benoeming van de nieuwe decaan. Tim van der Hagen: “De faculteit CiTG is een wereldspeler van formaat. Met zijn brede ervaring in zowel de onderzoekswereld als het bedrijfsleven en zijn omvangrijke netwerk binnen de civiele sector heeft Stefan Aarninkhof alles in huis om die reputatie hoog te houden en de maatschappelijke impact van de faculteit verder uit te bouwen.”

Stefan Aarninkhof pakt die uitdaging met plezier op. “Nieuwe ontwikkelingen zoals bouwen met de natuur, de overgang naar hernieuwbare energie en duurzaam gebruik van schaarse grondstoffen hebben ons vakgebied alleen maar interessanter gemaakt. Ik kijk ernaar uit om samen met de CiTG-collega’s te werken aan baanbrekend onderzoek en nieuwe, multidisciplinaire oplossingen die nodig zijn om de grote uitdagingen van deze tijd aan te gaan. De focus op belangrijke maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, urbanisatie en energietransitie zal de faculteit ook aantrekkelijk houden voor nieuwe generaties studenten.”