Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs benoemt Marjolein de Leeuw tot rector OMO scholengroep Tongerlo

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Marjolein de Leeuw-Reulen benoemd tot rector van OMO scholengroep Tongerlo in Roosendaal, waaronder het Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Lyceum en Norbertus Gertrudis Mavo vallen. Op dit moment is zij directeur School voor zorg en welzijn aan ROC Tilburg. Marjolein start haar nieuwe functie op 1 november 2020. Zij volgt Marijke Broodbakker op die op 24 augustus 2020 met pensioen gaat. Barbara Baelemans, algemeen directeur van het Munnikenheide College, neemt de taken van de rector waar tot 1 november.

Marjolein de Leeuw startte haar loopbaan in 1995 als docent economische vakken aan College Riederwaard, School voor mavo en vbo handel en administratie in Rotterdam. In 1999 werd zij docent bedrijfsgroepen handel bij ROC Midden-Brabant en ruim een jaar later docent algemene economie aan Fontys Hogeschool in Tilburg. In 2001 keerde ze terug naar ROC Midden-Brabant/ROC Tilburg. Achtereenvolgens als docent/medewerker afdeling onderwijs en projecten, coördinerend leraar, afdelingsdirecteur a.i. bedrijfsgroepen en, tot dit moment, als directeur School voor zorg en welzijn.

Marjolein de Leeuw behaalde aan de Lerarenopleiding Fontys Hogeschool een tweede en eerste graads bevoegdheid algemene economie. In 2012 behaalde zij, aan TiasNimbas Business school, de Master of Public- and Non-profit Management. Zij volgde meerdere scholingen en trainingen, onder andere op het gebied van management en leiderschap en veiligheids- en crisismanagement.