Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs benoemt Mireille van der Kracht tot rector OMO Scholengroep Boxtel

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Mireille van der Kracht benoemd tot rector van OMO Scholengroep Boxtel, waaronder het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum vallen. Tot juli 2020 was zij rector van het Kennemer College havo/vwo in Beverwijk. Mireille start haar nieuwe functie op 1 april 2021.

Mireille van der Kracht startte haar loopbaan als docent Nederlands aan het Kennemer Lyceum in Overveen. Na het afdelingsleiderschap op deze school en op het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend, werd zij in 2009 plaatsvervangend rector op het Ichthus Lyceum in Driehuis. Van 2016 tot juli 2020 was zij rector van het Kennemer College havo/vwo in Beverwijk.

Mireille van der Kracht behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen haar doctoraal Nederlandse taal- en letterkunde, studeerde cum laude af aan de IVLOS in Utrecht voor de lerarenopleiding en volgde de tweejarige  opleiding Master of Educational Management bij de NSO in Amsterdam.

Naast haar reguliere werk was Mireille van mei 2015 tot januari 2020 lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Atlant (Bijzonder Basisonderwijs Velsen), een bestuur van negen basisscholen.