Vilente benoemt Johan Dorresteijn tot lid Raad van Toezicht

Na een wervingsprocedure waarbij de ondernemingsraad en centrale cliëntenraad van Vilente betrokken waren, is Johan Dorresteijn door de Raad van Toezicht benoemd tot nieuw lid per 1 januari 2021.  Johan kent de zorg van haver tot gort. Zelf is hij in de jaren ’70 gestart als verpleegkundige in de psychiatrie en spoedeisende zorg. Later is Johan steeds meer op strategisch niveau betrokken geraakt in de ziekenhuiszorg. Uiteindelijk heeft hij diverse directie- en bestuursfuncties gehad met name in de ziekenhuiszorg. Johan sloot zijn loopbaan af met de functie van raad van bestuur van het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Nog steeds zet hij zijn ervaring en expertise in bij verschillende nevenfuncties. Zo is hij op dit moment ook toezichthouder bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Corporate Travel Clinic Erasmus MC en de Brandwondenstichting. Ook is hij auditor voor zorgbestuurders bij het NVZD.

Johan Dorresteijn: “Ik ben blij dat ik onderdeel uit mag maken van de Raad van Toezicht bij Vilente”, aldus Johan. Hij weet vanuit zijn achtergrond hoe relevant goede verbindingen zijn tussen de diverse zorgaanbieders en hoe dat uitwerkt op de cliënt. Dat huidige coronapandemie bevestigt dit belang. Johan heeft in zijn bestuurlijke jaren extra aandacht gehad voor ouderen en kwetsbare patiënten. Dit bracht onder meer een betere positie voor Geriatrie in de ziekenhuizen. Hierdoor verbeterde de kwaliteit van zorg vervolgens in het hele ziekenhuis en de samenwerking met de omgeving. “In mijn werk als leidinggevende ben ik ook afgestudeerd als bedrijfskundige, maar mijn verpleegkundig hart voor de zorg is altijd blijven kloppen”.

De Raad van Toezicht van Vilente is verheugd met de komst van dit nieuwe lid. Voorzitter Hans Hendriks: “De expertise van Johan is van grote toegevoegde waarde voor het team en wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking”. Naast het algemeen toezichthouderschap behartigt Johan de portefeuille Kwaliteit van zorg.