Vrije Universiteit Amsterdam benoemt Wilma van Wezenbeek tot directeur Student- en Onderwijszaken

Het College van Bestuur heeft met ingang van 1 september 2020 mevrouw ir W. (Wilma) van Wezenbeek benoemd tot directeur Student – en Onderwijszaken.

Na haar studie Materiaalkunde aan de TU Delft heeft Wilma in de wetenschappelijke uitgeefwereld gewerkt in diverse posities, onder andere bij Elsevier. In 2006 maakte zij de overstap naar de TU Delft, waar ze sinds 2011 directeur van de Library is. Zij heeft de universiteitsbibliotheek een sterke voortrekkersrol gegeven op het gebied van research data management en open science. Tijdens haar directeurschap vervulde Wilma extra opdrachten zoals het schrijven van het Nationaal Plan Open Science, het programmamanagement Open Access voor de VSNU en leidde zij als interim-directeur Education and Student Affairs voor de TU Delft.

Wilma van Wezenbeek: “Wat een mooi instellingsplan heeft de Vrije Universiteit, met een zo duidelijk keuze om open, verantwoordelijk en divers te zijn. Dat spreekt mij enorm aan. Ik heb heel veel zin om een van de belangrijkste pijlers van de universiteit, het onderwijs, samen verder te brengen. Ongelooflijk uitdagend, zeker met alles wat er nu in de  wereld gebeurt”.

Marcel Nollen: “Ik ben erg enthousiast over Wilma. Zij is als leidinggevende transparant en geeft onze professionals inspiratie en ruimte en dat vind ik erg belangrijk. Wilma bezit creativiteit en  ondernemingskracht die de goed lopende dienst SOZ ook weer nieuwe kansen zal geven”.

Het College van Bestuur is ervan overtuigd dat de VU met Wilma van Wezenbeek een directeur SOZ krijgt met een scherp oog voor de studenten en de wereld om hen heen.